Meteen naar de inhoud

MfN Registermediator

  • door

Altijd nieuwsgierig blijven

Altijd nieuwsgierig blijven. Dat was wel het credo in de afgelopen jaren. Met een open oor luisteren en ook zien wat niet gezegd wordt. Samen met opdrachtgevers mogelijkheden onderzoeken en nieuwe wegen inslaan. Ruimte maken voor emoties en oprechte gesprekken. Bijdragen aan verbinding tussen mensen, ook als hierbij een conflict nodig was.

Ik koos voor de opleiding tot MfN Mediator bij de Lime Tree en mag ik me sinds mei 2022 MfN Mediator noemen. In december volg ik de training tot Arbeidsmediator om daarna ook daarin de juridische uitwerking bij conflicten op een verantwoorde manier te kunnen faciliteren. Tot die tijd ben ik al inzetbaar bij (dreigende) conflicten op de werkvloer. Vooralsnog met als doel tijdige de-escalatie om op deze manier tussen partijen een werkbare, constructieve relatie te behouden.

Als MfN mediator voldoe ik aan de gedragsregels van de Mediators Federatie Nederland.

Onpartijdigheid (of neutraliteit): Ik stel me neutraal en onpartijdig op en heb geen belang bij de uitkomst van de mediaton. Vaak worden kosten voor de mediation (gedeeltelijk) betaald door de betrokken werkgever. Dit heeft geen invloed op de uitkomst van het mediatontraject.

Vrijwilligheid: Het is belangrijk dat beide partijen vrijwillig aan de mediatontafel plaatsnemen. Dit zorgt ervoor dat je impliciet het vertrouwen naar elkaar uitspreekt dat je met behulp van de mediation gesprekken tot een oplossing komt die voor beiden uitvoerbaar en aanvaardbaar is

Inzet/commitment: Mediation werkt als beide partijen zich inzetten om tot een oplossing te komen. Dat betekent in de praktijk dat je naar elkaar wilt luisteren en ook bereid bent water bij de wijn te doen. Mediation kan daarmee ook heel bevredigend zijn. Je werkt actief mee aan een oplossing en hebt invloed op de uitkomst.

Geheimhouding: Bij de start van de mediation ondertekenen jullie de MfN Mediation overeenkomst. Behalve de afspraken over onpartijdigheid, vrijwilligheid, commitment en geheimhouding, beschrijven jullie hierin jullie gezamenlijke vraagstuk. Om de veiligheid aan tafel te waarborgen, maken we afspraken over geheimhouding. Het is gebruikelijk om ieder een persoon te noemen met wie je het verloop van de gesprekken wilt delen.

Meer weten? Neem gerust telefonisch contact met me op om te overleggen over de mogelijkheden die mediation jou kan bieden. Ik ben bereikbaar via yvonne.hogt@bureaubuyten.nl en via 06 52 38 60 08.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *